Sami

Olen Sami Mattila, 29-vuotias yrittäjä, kansalaisaktivisti ja Piraattipuolueen eduskuntavaaliehdokas Hämeen vaalipiirissä. Synnyin vuonna 1989 Helsingissä, mutta olen asunut eri puolilla Suomea, kuten Kauhajoella, Loimaalla, Lapinlahdella ja Valkeakoskella. Lukion kävin vuosina 2012-2015 Portaanpään kristillisessä opistossa ja sen jälkeen opiskelin vuoden luonnontieteitä Päivölän opistossa. Olen myös opiskellut pari vuotta kirjastoalaa.

Nykyään työskentelen omassa yhden miehen animaatiostudiossani ja tällä hetkellä työn alla on ensimmäinen lyhytelokuva. Teen myös animaatiotutoriaaleja YouTube-kanavalleni. Politiikassa toimin Piraattipuolueen puoluevaltuuston jäsenenä ja Helsingin piiriyhdistyksen hallituksen jäsenenä. Olin myös ehdokkaana kuntavaaleissa 2017.

Vapaa-ajalla teen vapaaehtoistöitä Animaliassa ja satunnaisesti myös muissa järjestöissä. Nautin myös kirjallisuudesta, musiikista, elokuvien katselusta ja vegaanisesta ruoasta.

Arvot ja tavoitteet

Politiikassa pääasiallisia tavoitteitani ovat avoimuuden lisääminen päätökseonteossa, eläinten olojen parantaminen, tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistäminen sekä ilmastonmuutoksen hillintä. Haluan olla rakentamassa oikeudenmukaisempaa ja ekologisesti kestävää yhteiskuntaa.

Miksi Piraattipuolue?

Olen Piraattipuolueen ehdokkaana, koska kaikista puolueista piraatit ovat kaikkein lähimpänä itseäni ja olen suurimmaksi osaksi samaa mieltä puolueohjelman kanssa. Minua kiehtoo Piraattipuolueessa myös tieteellinen maailmankatsomus ja perinteisen vasemmisto-oikeisto ajattelun ulkopuolelle jättäytyminen.

Kun lähdin mukaan Piraattipuolueen toimintaan, niin tunsin heti löytäneeni poliittisen kotini. Piraateissa parasta on ollut se, että kuka tahansa pystyy helposti osallistumaan päätöksentekoon. Vaikka en ole valtuutettu, niin silti minulla on ollut mahdollisuus päästä vaikuttamaan asioihin kotikaupungissani. Piraateilla ei myöskään ole mitään sisäpiirin juttuja, joista vain osa tietää, vaan kaikki ovat yhtä perillä samoista asioista. Kaikki halukkaat pääsevät mukaan päättämään ja kertomaan oman mielipiteensä.