Kansainvälinen seksityöntekijöiden päivä

Tänään vietetään kansainvälistä seksityöntekijöiden päivää. Kesäkuun 2. päivä vuonna 1975 seksityöntekijät valtasivat lyonilaisen kirkon protestina sen ajan politiikkaa, työskentelyolosuhteita ja poliisien mielivaltaa vastaan. Tilanne on monessa maassa edelleen sama.

Usein kaikki seksityöntekijät niputetaan samanlaisiksi alistetuiksi uhreiksi. Kuitenkin todellisuudessa seksityötä on monenlaista. Seksityöntekijöiden tausta, tilanne ja syyt tehdä seksityötä ovat erilaisia. Jotkut päätyvät tekemään seksityötä taloudellisesta pakosta, kun taas joillekin seksityö on täysin oma valinta.

On myös erittäin tärkeää erottaa ihmiskauppa ja seksityö toisistansa. Ihmiskauppa on aina yksiselitteisesti väärin ja se pitää pyrkiä kitkemään. Sen sijaan itsenäisesti, omasta halustaan työskentelevien seksityöntekijöiden työtä ei tulisi pyrkiä vaikeuttamaan, vaan siihen tulisi suhtautua tavallisena, verotettavana työnä. Liian usein käy niin, että ihmiskauppaa vastustaessa laaditaan lakeja, jotka huonontavat seksityöntekijöiden asemaa.

Harmillisen usein seksityöntekijät sivutetaan kokonaan, kun säädetään lakeja, jotka koskevat nimenomaan seksityöntekijöitä. Lain tulisi pyrkiä takaamaan seksityöntekijöille aidosti turvalliset, miellyttävät ja toimivat työolosuhteet. Tämä voidaan kuitenkin saavuttaa ainoastaan kuuntelemalla seksityöntekijöitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *